Risalatu Shiyaam

Risalatu shiyaam

Kitab yang menerangkan tentang puasa bulan romadhon, iedul fitri serta putusan masalah hukumnya awal romadhon dan iedul fitri . humumnya orang perempuan sholat ied. dan nisabnya ” ‘uruduttijaaroh” uang kertas sekarang.

Kitab kecilini dikaraqngn oleh :
Hadzrotusy syayikh
Ahmad Abdul Hamid al Qoundaly

Pengantar disampaikan oleh :
Sohibul fadhilah :
Hadzrotusy syayikh
Bisyri Mustofa Rembang

Bismillahirrohmanirrohiim
alhamdulillaahirobbil’alamiin wassholaatu wassalaamu ‘ala asyrofil mursaliin sayyidina muhammadin wa ‘alaa aalisi wa shokhbihi ajma’in (amma ba’du)
kawulo sampun mutholaah sebgian sangking risalah meniko kulo keraos marem lan syukur. jalaran isinipun cocok kaliyan keteranganipun kitab-kitab kuno kitab-kitab ipun ahlisunnah wal jamaah. miwah gamblang tur gampil pemahamanipun tumperapipun tiyang awam.
saking meniko kawulo gadah pangajeng ajeng mugi mugi allah taala ngeluberaken kemanfaatan piguna dateng kitab puniko tumperaping ingkang sami maos lan ingkang aken. amiinn

wassalam,
bisyri mustofa rembang

3 robiul awal 1376
6 nopember 1956

Satu pemikiran pada “Risalatu Shiyaam

  1. kawulo remen sanget bilih abah bisyri punika satunggalipun intelek lan kiayi kondang saking indonesia, piyambakipun ugi budayawan lan politikus ulung. kathah sanget buku-buku lan artikel serta kitab ingkang piyambakipun terbitake. bilih punika generasi mudha khususipun civitas akademika kedah remen lan nuladha piyambakipun.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s